Sezon na truskawki
Truskawki to jedne z najpyszniejszych owoców lata, dlatego też sezon na nie chcemy wykorzystać jak najlepiej. Tym bardziej, że mamy ich sporo we własnym ogródku! Poza używaniem ich jako dodatku do ciast i deserów (nie dość, że dodają sporo smaku, to jeszcze ślicznie wyglądają) oraz jedzeniem na bieżąco (bo świeże zawsze najlepsze), zrobiliśmy też trochę przetworów.
Nasze dżemy będą słodkim dodatkiem do śniadań i kolacji naszych gości. Szczególnie polecamy w połączeniu ze świeżym chlebem lub racuchami!
Dżemy z Leśniczówki to wyrób ekologiczny - nasze owoce rosną bez pomocy nawozów, wszystko wytwarzamy własnymi rękami a ten intensywnie truskawkowy kolor to nie zasługa barwników, a owoców samych w sobie :)
A jeśli komuś szczególnie zasmakują, może u nas też takie nabyć, aby cieszyć się smakiem jeszcze dłużej!
Szkoda tylko, że sezon na truskawki trwa tak krótko. Na szczęście zaraz po nim zaczynają rządzić inne pyszne owoce, które też z pewnością zagoszczą na naszym stole.
Nic tak nie cieszy jak własne truskawki z ogródka! I choć dobre jedzenie Lubin kusi swoimi deserami, to domowy dżem z własnoręcznie zebranych owoców ma w sobie coś magicznego. Świetny pomysł z przygotowaniem przetworów dla gości - to taki osobisty prezent prosto z serca i ogrodu. Aż sobie wyobrażam te śniadania z ciepłymi racuchami i pachnącym truskawkowym dżemem... mniam! A najlepsze jest to, że wiemy dokładnie, co jest w tych przetworach - żadnej chemii, tylko czysta, truskawkowa przyjemność. Z ciekawości - jaką odmianę truskawek uprawiasz? Bo wyglądają naprawdę apetycznie! 🍓✨
OdpowiedzUsuń